Televizyona Açılan Kapı

k

Google Glass, Nesting patronuna emanet

Piyasaya süreceğiniz ürün fayda yaratabilir, fiyatı da uygun olabilir fakat iyi tanıtılamıyorsa ne yazık ki ilk iki özelliğin hiç bir önemi kalmayacaktır. Giyilebilir teknoloji ürünleri kategorisine son kullanıcının ve medyanın ilgisini çeken oldukça önemli bir lokomotiftir Google Glass.


Google Glass, Nest'in patronuna emanet

İlk eleştirileri göğüsleyen, yoğun ilgiye cevap vermeye çalışan ve aynı zamanda kullanıcı deneyimi konusunda ileriye dönük çıkarsamalar yapan Google cesur bir karar vererek anlamsız bir ısrar döngüsüne girmedi, Google Glass'ın güncel tasarımından vazgeçti.

Sektörel anlamda bir girişimci hüviyeti taşıyan Google Glass tamamen yenilenmek üzere Nest'in CEO'su Tony Fadell'in ellerine emanet edilmiş.


Geliştirmeye yönelik olan birinci nesil Google Glass 1500 dolar gibi bir fiyattan satıldı ve ciddi anlamda eleştirilere hedef olmuştu.

Tony Fadell yönetiminde Google Glass son kullanıcıya yönelik bir ürün olarak yeniden tasarlanacak, daha önceki sürüm şirketin Google Explorer programı kapsamında üretilmişti ve beta testlere açılmıştı. Yeni sürümde böyle bir uygulama olmayacak.

Google, Glass ürününü yeniden tasarlarken iki ana faktörü göz önünde bulunduracak. İlk faktör herkesin tahmin edeceği üzere pil ömrü, ikinci önemli faktör ise ürünün günlük kullanıma da uygun olması. Birinci nesil ürünü takıp sokağa çıktığınızda bütün dikkatleri üzerinize toplayacağınız aşikar, yeni üründe tam da bunun aksi hedefleniyor. Günlük kullandığımız gözlük formunda olması en önemli tasarım hedefi.

Geçtiğimiz haftalarda Cine 5 ekranlarında yayınlanan Dijital Hayat programına Turkcell Ürün ve Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih İncedayı ve Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın katılmış, giyilebilir teknolojiler konusunda trendin Michio Kaku'nun da vurguladığı gibi "her yerde, ama hiç bir yerde" prensibi yönünde değiştiğini belirtmişti. Yani ürün üzerimizde olacak ama sırıtmayacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 

Canli Tv

  ©   blogger-temalar.blogspot.com