Televizyona Açılan Kapı

k

Lenovo'nun İnternet Sitesi Hacklendi!

Son günlerde gündeme çok gelen siber saldırılar ve hack olaylarına şu anda bir yenisi de Lenovo'ya yapılan hack saldırısıyla bir yenisi daha eklendi.

Lizard Squad adındaki hack grubu tarafından yapılan saldırı sonucu Lenovo'nun Lenovo.com adlı internet sitesine girildiğinde dünyaca ünlenen High School Musical filminde kullanılan kıyafetleri giymiş gençlerin olduğu bir slayt ve arkada çalan Breaking Free müziği eşlik eden bir görüntü ortaya çıkıyordu.

Şu anda ise erişimi engellenen sitede bulunan slayt aşağıdaki şekilde görünmekteydi.



Bu komik görüntü slaytına tıkladığınızda ise "Ryan King ve Rory Andrew Goldfrey tarafından hazırlanan tamamen yeni ve yeniden tasarlanmış Lenovo websitesi" şeklinde uyarı çıkan paylaşımını sağlayan Lizard Squad, siteye erişimin kapanması sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşım ile saldırıyı üstlendi.


Şu anda haberi hazırlarken eski haline dönen siteyi biraz eğlenceli bir hale getiren ekip olan Lizard Squad'ın bu ilk vukuatı da değil.

İlk olarak 18 Ağustos 2014 tarihinde dünyada çok sayıda oyuncu sayısına sahip olan League of Legends oyun sunucularına yaptıkları DDOS saldırısıyla çevrimdışı konumuna getiren ekip, daha sonra Destiny oyununun sunucularına da aynı saldırıyı yapmış, en son olarak tam bir ay önce Facebook ve Instagram'ın erişilememe sorununa sebep olan siber atağı yapan grup olarak tanınıyor.


Son olarak Lizard Squad'ın bu saldırısının sebebinin geçen günlerde ortaya atılan Lenovo'nun yeni cihazlarına reklam içeren kötü niyetli yazılım eklediğine dair haberlere yönelik yapıldığı düşünülüyor.

lenova hacked,lenova 26.02.2015 lenova hacklendi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 

Canli Tv

  ©   blogger-temalar.blogspot.com